Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ταξίδι στο διάστημα από την διαστημική πύλη της Καλαμάτας;

Ποια Ακρόπολη, πυραμίδες ή τον πύργο του Άιφελ; Στο επόμενο ταξίδι μου θα ήθελα να βλέπω τον κόσμο από ψηλά, να μοιάζει η γη σαν ζωγραφιά! 
Ναι να πάω στο διάστημα!

Αν τώρα ακούγεται σαν άπιαστο όνειρο, πιθανόν πολύ σύντομα οι επόμενες γενιές, έχουν την άνεση να κάνουν διακοπές στο διάστημα. Διαστημικός τουρισμός λοιπόν θα είναι η επόμενη ειδική μορφή τουρισμού, τουρισμού του μέλλοντος.

Ειδικά διαμορφωμένα διαστημικά ξενοδοχεία για να ικανοποιούν σε διαμονή και διατροφή τις ανάγκες των πελατών τους καθώς και ειδικά διαμορφωμένους χώρους που θα τους παρέχεται η δυνατότητα να αιωρούνται κάνοντας ακροβατικά ως αστροναύτες.

Την Καλαμάτα διάλεξαν οι ερευνητές ως έναν τόπο όπου θα μπορούσε να λειτουργήσει η επόμενη διαστημική πύλη. Οι μελέτες συνεχίζονται ...
Σύμφωνα με τον αστροφυσικό καθηγητή Αεριοδιαστημικής μηχανικής,  κ. Παπαδόπουλο Περικλή:   "Η Καλαμάτα είναι γεωλογικά στρατηγική τοποθεσία και μπορούν να γίνουν από εδώ εκτοξεύσεις. Εχει το αεροδρόμιο που είναι αρκετά μεγάλο, το λιμάνι της βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο. Για τους λόγους αυτούς υπάρχει εταιρεία που έχει δείξει σημαντικό ενδιαφέρον και ότι  αν το πάρουμε ζεστά και σοβαρά το θέμα και το στηρίξουμε, πιστεύω ότι μέχρι το 2015 η Καλαμάτα θα είναι έτοιμη για να συμμετάσχει σ΄αυτές τις αποστολές." 
(πηγή : www.ethnos.gr)

Ποιος ξέρει; Αναμένουμε με ανυπομονησία! Γιατί όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη σαν ζωγραφιά!


Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/item/28600-diastimiki-pyli-prosdokwmena-ofelPoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου